Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Süllő szalonnával, fokhagymával spékelve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 db 1,5-2 kg-os süllő
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • só
  • 1 pohár tejföl


Elkészítése:

A süllőt megtisztítjuk és beirdaljuk. Sózzuk kívül-belül. Csíkokra szeljük a szalonnát és a fokhagymát is. Megtűzdeljük velük a halat.

Minden vágásba kerüljön szalonna és fokhagyma is. Kizsírozott tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük 15 percig. Rákenjük a tejfölt és visszatesszük a sütőbe, amíg rápirul.

[box style=”info”]Nagyon finom, ünnepi étel. Nálunk Szenteste nem múlhat el nélküle.[/box]

https://receptneked.wps.hu/halak/sullo-szalonnaval-fokhagymaval-spekelve/