Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Süllő szeletek, majonézes burgonyasalátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • süllő szeletek
  • liszt
  • pirospaprika
  • só
  • bors

A majonézes burgonyasalátához

  • 1 kg főtt burgonya
  • 450 g tejföl
  • 1 db csemege uborka
  • 5 dkg trappista sajt
  • só
  • bors
  • 1 tubus majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • citromlé

Elkészítése

A süllő elkészítése:

A süllő szeleteket alaposan sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk pihenni legalább egy órát, hogy az ízek jól átjárják a halat. A lisztet keverjük össze a pirospaprikával, majd a halszeleteket alaposan forgassuk bele a paprikás lisztbe. Forró olajban mindkét oldalukat süssük aranybarnára. Papírtörlőre szedve itassuk le a felesleges olajat.

A majonézes burgonyasaláta elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és vékony karikákra szeleteljük. A vöröshagymát és a lilahagymát szintén karikákra vágjuk, a fokhagymát apróra daraboljuk. A tejfölt keverjük össze a majonézzel és a mustárral, ízesítsük sóval, borssal és citromlével. Adjuk hozzá a feldarabolt csemegeuborkát és a kisebb darabokra vágott trappista sajtot.

A burgonyát rétegezzük egy tálba a hagymakarikákkal, majd öntsük rá az elkészített öntetet. Alaposan keverjük össze, hogy mindenhol bevonja a burgonyát. Takarjuk le, és hagyjuk hűtőben pihenni legalább pár órát, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás:

A sült süllőt a hűtött majonézes burgonyasalátával kínáljuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/halak/sullo-szeletekmajonezes-burgonyasalataval/