Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült hal spenótszósszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg tilápia halfilé (fagyasztott)
  • 1 ek hal fűszerkeverék
  • 3 ek finomliszt
  • őrölt bors
  • só

Szósz:

  • 5 dkg vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg spenót
  • 1 kk borsikafű
  • 1 marék reszelt sajt
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 ek keményítő
  • só


Elkészítése:

Hal készítése:

A halat kiolvasztás után kisebb kockákra vágjuk, besózzuk és kicsit állni hagyjuk.

A hal fűszerkeveréket a liszttel elkeverjük és megforgatjuk benne a halat. Forró olajban minden oldalát pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Szósz készítése:

A spenót szárát eltávolítjuk, alaposan megmossuk a spenótot és hagyjuk lecsepegni.

Egy edényben felhevítjük a vajat, rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott spenótleveleket. Szórjuk meg borsikafűvel és lefedve pároljuk puhára.

A tejszínt keverjük el a keményítővel. Öntsük a spenóthoz, adjuk hozzá a reszelt sajtot is, és keverjük el. Forraljuk össze, majd tálaljuk a hallal és ízlés szerinti körettel (pl. párolt rizs).

[box style=”info”]Hal fűszerkeverék összetevői: fűszerpaprika, fokhagyma- és vöröshagyma granulátum, fehér bors, kapor, chili, bazsalikom, koriander.[/box]

https://receptneked.wps.hu/halak/sult-hal-spenotszosszal/