Elkészítése
A (felengedett) hekket folyóvízzel megmossuk, 2 centinként a gerincig beirdaljuk, majd mindkét oldalát plusz a hasüreget kevés sóval megszórjuk és pár órára lefedve hűtőbe tesszük, hogy a só kissé átjárja, ízesítse.
Ezután a halakat papírtörlőre téve lecsepegtetjük.
A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával és a borssal.
Az olajat vagy zsírt egy serpenyőben felhevítjük és a hekktörzseket alaposan beleforgatjuk a paprikás lisztbe, majd a forró zsiradékban oldalanként 6-8 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük.
Papírtörlőre szedve a zsiradéktól lecsepegtetjük és forrón tálaljuk.
Jómagam mint a régi szép retro időkben a vízparti falatozóban, frissen sütött házi lángossal, savanyúsággal és málnaszörppel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!






