Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült hekk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 75 dkg hekktörzs
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál bors
  • 2 evőkanál só
  • 3 gerezd fokhagyma (vagy 1 tk granulátum)
  • 0,5 liter sertészsír (vagy étolaj)

Elkészítése

A (felengedett) hekket folyóvízzel megmossuk, 2 centinként a gerincig beirdaljuk, majd mindkét oldalát plusz a hasüreget kevés sóval megszórjuk és pár órára lefedve hűtőbe tesszük, hogy a só kissé átjárja, ízesítse.

Ezután a halakat papírtörlőre téve lecsepegtetjük.

A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával és a borssal.

Az olajat vagy zsírt egy serpenyőben felhevítjük és a hekktörzseket alaposan beleforgatjuk a paprikás lisztbe, majd a forró zsiradékban oldalanként 6-8 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük.

Papírtörlőre szedve a zsiradéktól lecsepegtetjük és forrón tálaljuk.

Jómagam mint a régi szép retro időkben a vízparti falatozóban, frissen sütött házi lángossal, savanyúsággal és málnaszörppel tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/halak/sult-hekk/