Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült lazac édesburgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg bőrös lazac
  • 5 dkg vaj
  • 1 citrom alaposan megmosva
  • 40 dkg fűszeres édeburgonya hasáb
  • bors
  • só

Elkészítése

A serpenyőt felforrósítjuk a vajjal együtt. A tisztított lazacfilét sózzuk, borsozzuk, majd a forró vajban a bőrével lefelé kezdjük el sütni. Mindegyik oldalát 4-5 percig sütjük.

Ha elkészült meleg helyre félretesszük.

A burgonya hasábokat olajba tesszük és ropogósra sütjük. Én mindíg hideg olajban kezdem el a sütést. Később sózzuk, majd a hal mellé kínáljuk.

Citromlevet csorgatunk a halra és jó étvággyal elfogyasszuk! A bőre finom ropogós legyen, ez fontos!

https://receptneked.wps.hu/halak/sult-lazac-edesburgonyaval/