Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült lazac spárgával, borsóval, spenóttal és dióval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 lazac patkó
  • 3 síp fehér spárga
  • 1 ek zöldborsó
  • 1 marék spenót
  • 1 paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj
  • dió


Elkészítése:

A lazacot sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, s beteszem a hűtőbe. A spárgát és a borsót megfőzöm.

A paradicsomot kevés olajon megsütöm, majd beleteszem a lazacot, végül a spárgát.

A spenótot a lazac zsírjában rövid ideig megpárolom, rászórom az aprított fokhagymát, sózom, borsozom, meglocsolom olívaolajjal.

Tálaláshoz a tányérra helyezem a lazacot és a zöldségeket. Szórok rá diót.

[box style=”info”]A lazac és a spárga nagy kedvenc. A spenótfőzeléket sohasem szerettem, de párolva az egész leveleket szívesen megeszem. A Swissair kedveltette meg velem, mint ahogy a Camparit pezsgővel is.[/box]

https://receptneked.wps.hu/halak/sult-lazac-spargaval-borsoval-spenottal-es-dioval/