Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült lazac zöldségekkel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 lazac patkó (kb. 65 dkg)
  • 1 batáta
  • 3 paradicsom
  • 12 síp fehér spárga
  • 0,5 pohár zöldborsó
  • 0,5 fejes saláta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csilipaprika
  • 0,5 citrom
  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • salátaolaj
  • vaj
  • só
  • őrölt fekete bors
  • majoránna
  • sült hal fűszerkeverék


Elkészítése:

A halat besózzuk, szórunk rá fekete borsot, majoránnát, sült hal fűszerkeveréket, aprított fokhagymát, s vágunk rá csilipaprikát. Locsolunk rá olívaolajat, facsarunk rá citromot, teszünk rá vajdarabkákat. Betesszük a hűtőszekrénybe.

A spárgák végeit levágjuk, megpucoljuk, sós, cukros vízben előfőzzük a borsóval. A batátát megpucoljuk, kockára vágjuk.

Egy serpenyőbe tesszük a batátát, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá olajat. Betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 30 perc után mellérakjuk a spárgákat, átkapcsolunk grill fokozatra (200 C fok), s még 10 percig sütjük.

Közben a lazacot egy serpenyőben megsütjük, a vékonyabbat oldalanként 4, a vastagabbat 5 percig.

Tálaláskor teszünk a tányérra salátaleveleket, sózzuk, borsozzuk, facsarunk rá citromot, s locsolunk rá balzsamecetet és salátaolajat. Mellé tesszük a lazacot, négy szál spárgát, egy paradicsomot, batátát, és zöldborsót.

[box style=”info”]A lazac szerintem a tengeri halak királya. Nagyon kedvelem, most sütve készítettem el, sült zöldségekkel.[/box]

https://receptneked.wps.hu/halak/sult-lazac-zoldsegekkel-2/