Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült lazacfilé mángold ágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 szelet norvég lazacfilé
  • 6 levél mángold
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg csiperke gomba
  • 1 nagy édes burgonya fele
  • 4 szál sárgarépa
  • só
  • citrom
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj
  • petrezselyemlevél
  • olívabogyó
  • chilipaprika


Elkészítése:

A halat sózom, borsozom, s facsarok rá citromlevet, majd beteszem a hűtőbe.

A mángoldot csíkokra, a fokhagymát apróra, a gombát félbe vágom, a répát megpucolom, az édes krumplit félbevágom, majd felszeletelem.

A lazacfiét három részre vágom, beteszem egy olívaolajos serpenyőbe bőrével lefelé.

Egy nagy serpenyőbe öntök olajat, belarakom az édesburgonyát és a répákat, fűszerezem. Amikor félig puha, megfordítom, hozzáadom a gombát és a mángoldot, fűszerezem, a mángoldra rászórom az aprított fokhagymát. Ekkor bekapcsolom a lazac alatt is a tűzhelyet, elkezdem sütni, kis idő után megfordítom, fűszerezem.

Amikor kész, tálalok. A tányérra teszek a párolt mángoldból, ráhelyezek egy szelet lazacot, melléteszem a zöldségeket, díszítem citromszelettel, olívabogyókkal, petrezselyemlevéllel és chilipaprikával.

[box style=”info”]Úgy gondoltam, hogy egy finomsággal kényeztetem magam, s ezt készítettem. Az édes krumpli kissé drága, ezért – bár ízre nem ugyanaz – normál krumplival, esetleg csicsókával helyettesíthető. Mángold helyett használhatunk spenótot, azzal is nagyon finom.[/box]

https://receptneked.wps.hu/halak/sult-lazacfile-mangold-agyon/