Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg sprotni
- 1 l tej 12%-os
- 1 teáskanál só
- 30 dkg liszt BL55
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 0,5 l olaj kisütéshez
- 4 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- fekete bors ízlésszerint
- 0,5 l napraforgó olaj
Elkészítése:
Nálunk a fagyasztott kilós halakat, kiolvasztom. A kiolvadt halakat, egy tálban lesózom, valamint ráöntöm a tejet. Jó órát “úsztatom” benne. /Ettől finomabb lesz!/
Amíg a tejben úsznak, addig kikeverem a majonézes mártogatóst. A majonézt, a mustárt és borsot jól összekeverem egy kis tálkában. Ebben tálalom fel.
A lisztet és a fűszerpaprikát összekeverem.
A sós tejből a halakat kiveszem, majd lecsöpögtetem.
Megforgatom a paprikás lisztben, adagonként a halakat, majd serpenyőben, jól felforrósított olajban, megsütöm szép ropogósra.
A sült halak mellé szervírozok citromot is .
[box style=”info”]A sült sprotnihoz kínálhatjuk sült burgonyával.[/box]

