Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült tengeri apró hal / Caca recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • gyorsfagyasztott tengeri apró hal
  • étolaj
  • só
  • citromlé


Elkészítése:

A felforrósított olajban megfelelő adagokban megsütjük a halat, amit azonnal papírtörlőre szedünk, hogy a felesleges olajat leitassuk róla. Megsózva, esetleg citromlével megcsorgatva fogyasztjuk. Mivel nem csak a tengerparti sütödékben, hanem egyes éttermek kínálatában is szerepelt a caca, ott sült burgonyát is tálalnak mellé.

[box style=”info”]FONTOS, hogy forrónak kell lennie az olajnak, mert a hal így őrzi meg ropogósságát, és így nem hűti vissza az olajat.

Aki járt Bulgária tengerpartján a 70-es, 80-as években, a sopszka saláta mellett nosztalgiával emlékszik vissza a cacára, a sült tengeri apró halra, amit a tengerparton sütöttek, és legtöbbször hajtogatott újságpapírban lehetett (szinte fillérekért) kapni frissen, forrón. Aki megkóstolta, soha nem felejti el!

Blogomban bővebben írok róla, meg a hozzá fűződő emlékeimről is.[/box]

https://receptneked.wps.hu/halak/sult-tengeri-apro-hal-caca/