Hozzávalók:
- 1 kg pangasius
- 1 kávéskanál durvára őrölt bors
- 1 kávéskanál citromhéj
- 10 dkg vaj
- 2 szál sárgarépa
- 40 dkg brokkoli
- 40 dkg kelbimbó
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- só
Elkészítése:
A fagyasztott halfilét felengedem a felesleges vizet papírtörlővel felitatom.
A filéket két felé vágom és mindkét oldalát megsózom, borsozom és megszórom a citromhéjjal.
Egy serpenyőben vajat forrósítok és a halak mindkét oldalát hirtelen kisütöm.
Óvatosan forgatom, hogy a hal ne törjön. Ha megsültek, kiszedem és melegen tartom.
A visszamaradt zsiradékon megpirítom a zúzott fokhagymát, majd beleöntöm a felaprított sárgarépát, brokkoli rózsákat és kelbimbót.
Megsózom, aláöntöm a bort és lefedve puhára párolom, néha megkeverem.