Elkészítése
Pácolás
Az olívaolajhoz hozzáreszeljük a citrom héját, majd belefacsarjuk a levét. Sóval, frissen őrölt citromborssal és grill fűszerkeverékkel ízesítjük. Az előkészített halfiléket ezzel a páccal alaposan bekenjük, majd hűtőben legalább fél órát pihentetjük.
Hal elkészítése
A halfiléket széles sütőpapír csíkokra fektetjük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és rászórjuk a kakukkfű és rozmaring leveleket. A papírt borítékszerűen behajtjuk, majd a csomagokat forró serpenyőbe tesszük. 2–3 percig sütjük, majd megfordítjuk, és újabb 2–3 perc alatt készre sütjük.
Köret
Közben a vastag húsú paprikát szeletekre vágjuk, és kevés olívaolajon, serpenyőben megpirítjuk, amíg enyhén karamellizált és roppanós lesz.
Tálalás
A halat grillezett paprikával, citromkarikákkal és friss paradicsommal kínáljuk. Tartármártással még különlegesebb lesz.
Tipp
A halat készíthetjük sütőben is, 180 fokon 10–12 perc alatt, így egyszerre nagyobb adagot is süthetünk. A paprikát helyettesíthetjük cukkínivel vagy padlizsánnal, ha változatosságra vágyunk.

