Elkészítése
A konyhakészre előkészített harcsát sózzuk le és hagyjuk állni a sóban 1-2 órát.
Ha harcsánk elég nagy méretű, akkor filézzük ki és nyúzzuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra a húst. A kisebb harcsát nem éri meg megnyúzni és kifilézni, ezt vágjuk szélesebb szeletekre.
A szalonnát vágjuk kisebb kockákra és süssük ki a zsírját. Ha megpirultak, akkor vegyük ki a pörcöt a zsírból.
A kisütött zsiradékon dinszteljük meg a megtisztított és felaprított hagymát, fokhagymát, majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát. Adjuk a hagymás keverékhez az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Öntsük fel vízzel, majd alacsony lángon főzzük kb 1 órán át az alaplevet.
Amikor a hagyma, a paprika és a paradicsom is szétfőtt, akkor elkészült az alaplevünk.
A lisztet keverjük ki a vízzel, adjuk hozzá a tejfölt és a tejszínt, majd keverjük simára. Merjünk ki egy keveset a forró léből és keverjük simára a tejfölös habarásban. Folyamatos keverés mellett adjuk a habarást az alapunkhoz. Nem kell, hogy a sűrítés során az alap túl sűrű legyen, mert még a halhús főzése közben is sűrűsödik a mártás.
Tegyük a halhúst a mártásba és 15-20 perc alatt főzzük készre. Kóstoljuk meg és ha kell, akkor még ízesítsük sóval, borssal tálalás előtt.

