Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárcsán sült keszegek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 darab keszeg
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 liter zsír (vagy étolaj)

Elkészítése

A frissen tisztított és sűrűn írdalt keszegeket sózzuk, borsozzuk és reszelt fokhagymával körbedörzsöljük (a hasüreget is), majd lezárható dobozba téve legalább fél napig a hűtőszekrényben hagyjuk, hogy átjárják a fűszerek.

A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával.

A tárcsát felforrósítjuk, beleöntjük a zsiradékot és felhevítjük.

Ezalatt a keszegeket alaposan beleforgatjuk a paprikás lisztbe és a tárcsába téve mindkét oldalát pirosra, ropogósra sütjük.

Ha előtte (kenyér helyett) bedagasztunk a hal mellé egy kis lángost, akkor azzal kezdjük a sütést.

Lehűtött ropogós kovászos uborkával igazi nyári, szombat esti csemege 🙂

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/halak/tarcsan-sult-keszegek/