Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos kecsege recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 közepes kecsege
  • 5 dkg vaj
  • 1 db citrom leve
  • só

A mártáshoz

  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl csontlé
  • ecet
  • só
  • 1 csokor tárkony
  • 1 csipet cukor

Elkészítése

Az apróra vágott tárkonyt egy kevés ecetben 1 napig állni hagyjuk. A vajat felolvasztjuk, a liszttel meghintjük, a csontlével felengedjük, és az ecetes tárkonnyal, csipet cukorral meg sóval ízesítjük.

Közben a kecsegét megtisztítva tűzálló tálra fektetjük, mintha úszna, megsózzuk, vajdarabkákkal meghintjük, citromlével megöntözzük, és a sütőben megsütjük. Ha puha, a mártást ráöntjük, és együtt még egyszer átmelegítjük

https://receptneked.wps.hu/halak/tarkonyos-kecsege/