Elkészítése
pontyot előkészítjük, ha szükséges, megtisztítjuk és feldaraboljuk. Az újburgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk, majd egy kivajazott jénai tálba tesszük, enyhén megsózzuk, és előmelegített sütőben 20 percig elősütjük.
A citromfű felét leveleire szedjük, finomra aprítjuk, és elkeverjük a tejföllel. A halat kívül-belül alaposan bedörzsöljük halfűszerkeverékkel, majd kb. 25 percig pihentetjük.
A maradék citromfüvet szárastól a hal hasüregébe tesszük. A haldarabokat lisztben megforgatjuk, majd forró vajban mindkét oldalukat néhány perc alatt elősütjük.
Az elősütött burgonyát összekeverjük az apróra vágott újhagymával és a joghurttal, majd erre helyezzük az elősütött haldarabokat. A tetejére rákenjük a citromfüves tejfölt, majd 180 fokos sütőben további 20 percig sütjük.
Langyosan vagy kihűlve tálaljuk.
