Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Tejfölös-citromfüves ponty

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

 pontyot előkészítjük, ha szükséges, megtisztítjuk és feldaraboljuk. Az újburgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk, majd egy kivajazott jénai tálba tesszük, enyhén megsózzuk, és előmelegített sütőben 20 percig elősütjük. A citromfű felét leveleire szedjük, finomra aprítjuk, és elkeverjük a tejföllel. A halat kívül-belül alaposan bedörzsöljük halfűszerkeverékkel, majd kb. 25 percig pihentetjük. A maradék citromfüvet szárastól a hal hasüregébe tesszük. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Ilcsi konyha
Beküldte: 2013.06.01.

Hozzávalók

Elkészítése

 pontyot előkészítjük, ha szükséges, megtisztítjuk és feldaraboljuk. Az újburgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk, majd egy kivajazott jénai tálba tesszük, enyhén megsózzuk, és előmelegített sütőben 20 percig elősütjük.

A citromfű felét leveleire szedjük, finomra aprítjuk, és elkeverjük a tejföllel. A halat kívül-belül alaposan bedörzsöljük halfűszerkeverékkel, majd kb. 25 percig pihentetjük.

A maradék citromfüvet szárastól a hal hasüregébe tesszük. A haldarabokat lisztben megforgatjuk, majd forró vajban mindkét oldalukat néhány perc alatt elősütjük.

Az elősütött burgonyát összekeverjük az apróra vágott újhagymával és a joghurttal, majd erre helyezzük az elősütött haldarabokat. A tetejére rákenjük a citromfüves tejfölt, majd 180 fokos sütőben további 20 percig sütjük.

Langyosan vagy kihűlve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Ilcsi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is