Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös-citromfüves ponty recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg ponty
  • 0,5 kg újburgonya
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 nagy csokor citromfű
  • 3 szál újhagyma
  • só
  • hal fűszerkeverék
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítése

 pontyot előkészítjük, ha szükséges, megtisztítjuk és feldaraboljuk. Az újburgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk, majd egy kivajazott jénai tálba tesszük, enyhén megsózzuk, és előmelegített sütőben 20 percig elősütjük.

A citromfű felét leveleire szedjük, finomra aprítjuk, és elkeverjük a tejföllel. A halat kívül-belül alaposan bedörzsöljük halfűszerkeverékkel, majd kb. 25 percig pihentetjük.

A maradék citromfüvet szárastól a hal hasüregébe tesszük. A haldarabokat lisztben megforgatjuk, majd forró vajban mindkét oldalukat néhány perc alatt elősütjük.

Az elősütött burgonyát összekeverjük az apróra vágott újhagymával és a joghurttal, majd erre helyezzük az elősütött haldarabokat. A tetejére rákenjük a citromfüves tejfölt, majd 180 fokos sütőben további 20 percig sütjük.

Langyosan vagy kihűlve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/halak/tejfolos-citromfuves-ponty/