Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Tejfölös-gombás harcsafilé

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejfölös-gombás harcsafilé tartalmas és szaftos étel, amelyben a harcsa omlós húsa, a gomba és a bacon füstös íze találkozik a kapor frissességével. Könnyen elkészíthető, mégis különleges fogás, amelyet hétköznapokon és ünnepi alkalmakon is tálalhatunk.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sikli Timi
Beküldte: 2013.10.20.

Hozzávalók

Elkészítése

A bacont vékony csíkokra vágjuk, és kevés olajon elkezdjük pirítani, amíg üveges nem lesz. Hozzáadjuk a felkockázott lila hagymát, majd együtt pároljuk. Amikor a hagyma kissé megpuhult, beletesszük a megtisztított, cikkekre vágott gombát. Megszórjuk ételízesítővel és őrölt borssal, majd lefedve kb. 15 percig pároljuk.

Közben a harcsafilét 2×2 cm-es kockákra vágjuk. Amikor a gomba megpuhult, a haldarabokat a serpenyőbe tesszük, megszórjuk kaporral, és fedő nélkül kb. 5 percig főzzük, amíg a hal át nem párolódik.

A tejfölt kevés liszttel és egy kis vízzel simára keverjük, majd az ételhez adjuk. Óvatosan átkeverjük, hogy a hal ne törjön össze, végül egyet forralunk rajta, és már tálalhatjuk is.

Tipp

Ha pikánsabb ízt szeretnénk, kevés citromlével vagy fehérborral is ízesíthetjük a ragut. Köretként főtt burgonya, párolt rizs vagy friss kenyér is jól illik hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Sikli Timi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is