Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös-gombás harcsafilé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg harcsafilé
  • 30 dkg gomba
  • 5 dkg bacon
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • kevés olaj
  • 2 dl tejföl
  • ételízesítő
  • bors
  • 1 evőkanál kapor (lehet szárított is)

Elkészítése

A bacont vékony csíkokra vágjuk, és kevés olajon elkezdjük pirítani, amíg üveges nem lesz. Hozzáadjuk a felkockázott lila hagymát, majd együtt pároljuk. Amikor a hagyma kissé megpuhult, beletesszük a megtisztított, cikkekre vágott gombát. Megszórjuk ételízesítővel és őrölt borssal, majd lefedve kb. 15 percig pároljuk.

Közben a harcsafilét 2×2 cm-es kockákra vágjuk. Amikor a gomba megpuhult, a haldarabokat a serpenyőbe tesszük, megszórjuk kaporral, és fedő nélkül kb. 5 percig főzzük, amíg a hal át nem párolódik.

A tejfölt kevés liszttel és egy kis vízzel simára keverjük, majd az ételhez adjuk. Óvatosan átkeverjük, hogy a hal ne törjön össze, végül egyet forralunk rajta, és már tálalhatjuk is.

Tipp

Ha pikánsabb ízt szeretnénk, kevés citromlével vagy fehérborral is ízesíthetjük a ragut. Köretként főtt burgonya, párolt rizs vagy friss kenyér is jól illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/halak/tejfolos-gombas-harcsafile/