Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Tejfölös süllő leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejfölös süllő leves könnyű, mégis ízletes halleves. Egyszerűen elkészíthető, különlegesebb alkalmakra, de akár hétköznapi ebédként is kiváló választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
juhaszviki
Beküldte: 2013.10.14.

Hozzávalók

Elkészítése

Alap elkészítése

A sárgarépát és a fehérrépát vékony csíkokra vágjuk, a hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk. A csibezsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és rövid ideig együtt pirítjuk.

Főzés

Felöntjük 1 liter vízzel, sóval és borssal ízesítjük, majd addig főzzük, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak. Ezután tesszük bele a feldarabolt süllőfilét.

Krémesítés és ízesítés

Amikor a halhús elkezd főni, belekeverjük a tejfölt, és az egészet további 10 percig főzzük, amíg összeérnek az ízek. A végén megszórjuk kakukkfűvel és frissen aprított petrezselyemmel.

Tipp

A levest citromlével is frissíthetjük, így még üdébb lesz az íze. Ha tartalmasabb változatot szeretnénk, készíthetjük egy kevés fehérbor hozzáadásával is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
juhaszviki
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is