Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös süllő leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg süllő (filé)
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • kakukkfű
  • petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • 1 evőkanál tejföl

Elkészítése

Alap elkészítése

A sárgarépát és a fehérrépát vékony csíkokra vágjuk, a hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk. A csibezsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és rövid ideig együtt pirítjuk.

Főzés

Felöntjük 1 liter vízzel, sóval és borssal ízesítjük, majd addig főzzük, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak. Ezután tesszük bele a feldarabolt süllőfilét.

Krémesítés és ízesítés

Amikor a halhús elkezd főni, belekeverjük a tejfölt, és az egészet további 10 percig főzzük, amíg összeérnek az ízek. A végén megszórjuk kakukkfűvel és frissen aprított petrezselyemmel.

Tipp

A levest citromlével is frissíthetjük, így még üdébb lesz az íze. Ha tartalmasabb változatot szeretnénk, készíthetjük egy kevés fehérbor hozzáadásával is.

https://receptneked.wps.hu/halak/tejfolos-sullo-leves/