Alap elkészítése
A sárgarépát és a fehérrépát vékony csíkokra vágjuk, a hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk. A csibezsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és rövid ideig együtt pirítjuk.
Főzés
Felöntjük 1 liter vízzel, sóval és borssal ízesítjük, majd addig főzzük, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak. Ezután tesszük bele a feldarabolt süllőfilét.
Krémesítés és ízesítés
Amikor a halhús elkezd főni, belekeverjük a tejfölt, és az egészet további 10 percig főzzük, amíg összeérnek az ízek. A végén megszórjuk kakukkfűvel és frissen aprított petrezselyemmel.
Tipp
A levest citromlével is frissíthetjük, így még üdébb lesz az íze. Ha tartalmasabb változatot szeretnénk, készíthetjük egy kevés fehérbor hozzáadásával is.