Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes hal brokkolival és kelbimbóval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg tengeri halfilé
  • 40 dkg brokkoli
  • 40 dkg kelbimbó
  • 2 alma
  • 1 citrom
  • 3 ek olívaolaj
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 ek fűszersó
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors


Elkészítése:

A halat felkockázom, a nagyobb brokkolit kisebb darabokra, az almát cikkekre vágom.

Az olajjal meglocsolom egy hőálló tál alját, és rászedem a halat. Ráfacsarom a citrom levét, megszórom frissen őrölt borssal. Ezután rárakom a brokkolit, a kelbimbót és az almát. A tetejét elrendezem.

Megsózom, megszórom kevés halfűszer keverékkel, majd rálocsolom a főzőtejszínt.
Lefedem alufóliával, és sütőben, közepes fokozaton 60 perc alatt készre sütöm. Az utolsó 10 percre leveszem a fóliát, hogy megpiruljon a teteje.

Párolt rizzsel, vagy önálló fogásként is tálalható.

https://receptneked.wps.hu/halak/tejszines-hal-brokkolival-es-kelbimboval/