Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Zöldséges ételek

Tengeri halfilé Dubarry módon

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg tőkehal filé 1 db karfiol 2 ek olíva olaj 5 dkg vaj 2 ek finomliszt 3 dl tej 1 dl főzőtejszín 10 dkg lágy kecskesajt frissen reszelt szerecsendió frissen őrölt bors só Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedem, és enyhén sós forrásban lévő vízben, 5-10 perc alatt előfőzöm. A mártáshoz vajat olvasztok, elkeverem […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.02.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg tőkehal filé
  • 1 db karfiol
  • 2 ek olíva olaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek finomliszt
  • 3 dl tej
  • 1 dl főzőtejszín
  • 10 dkg lágy kecskesajt
  • frissen reszelt szerecsendió
  • frissen őrölt bors


Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedem, és enyhén sós forrásban lévő vízben, 5-10 perc alatt előfőzöm.

A mártáshoz vajat olvasztok, elkeverem benne a lisztet, majd folyamatos keverés mellett hozzá adagolom a tejet és addig főzöm, amíg besűrűsödik.

Beleöntöm a főzőtejszínt, rámorzsolom a kecskesajtot, ráreszelem a szerecsendiót, sózom, borsozom és elkeverem.

A halfilékről a felesleges nedvességet papírtörlővel felitatom.

Kiolajozott tepsibe helyezem, sózom, borsozom és a halakon elosztom a karfiol rózsákat.

Rákanalazom a mártást, úgy hogy befedje a karfiolt és halat is.

Sütőbe teszem és 200 fokon 40 perc alatt arany barnára pirítom a tetejét.

Párolt rizzsel tálalom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is