Hozzávalók:
- 50 dkg tőkehal filé
- 1 db karfiol
- 2 ek olíva olaj
- 5 dkg vaj
- 2 ek finomliszt
- 3 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- 10 dkg lágy kecskesajt
- frissen reszelt szerecsendió
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedem, és enyhén sós forrásban lévő vízben, 5-10 perc alatt előfőzöm.
A mártáshoz vajat olvasztok, elkeverem benne a lisztet, majd folyamatos keverés mellett hozzá adagolom a tejet és addig főzöm, amíg besűrűsödik.
Beleöntöm a főzőtejszínt, rámorzsolom a kecskesajtot, ráreszelem a szerecsendiót, sózom, borsozom és elkeverem.
A halfilékről a felesleges nedvességet papírtörlővel felitatom.
Kiolajozott tepsibe helyezem, sózom, borsozom és a halakon elosztom a karfiol rózsákat.
Rákanalazom a mártást, úgy hogy befedje a karfiolt és halat is.
Sütőbe teszem és 200 fokon 40 perc alatt arany barnára pirítom a tetejét.
Párolt rizzsel tálalom.