Hozzávalók:
- 80 dkg tengeri halfilé (tőkehal)
- 1 édeskömény
- 50 dkg sütőtök
- 10 dkg lágy kecskesajt
- 4 ek olívaolaj
- 0,5 citrom leve
- 3 dl főzőtejszín
- 1 tojás
- 1 kk őrölt édeskömény
- 0,5 kk őrölt szegfűbors
- 1/4 frissen reszelt szerecsendió
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A fagyasztott tőkehalat kiolvasztom, a nedvességet papírtörlővel felitatom, és felkockázom. Az édesköményt leveleire szedem, és 1 cm-es csíkokra vágom. A sütőtököt meghámozom, felkockázom.
Olajjal meglocsolom a tepsi alját, beleteszem a halat, meglocsolom a citrom levével, darálok rá kevés borsot, és megsózom.
Erre rakom a sütőtököt, az édesköményt, és megszórom őrölt szegfű borssal, őrölt édesköménnyel, és reszelek rá szerecsendiót.
A tojást elkeverem a tejszínnel, és meglocsolom vele az egészet. A tetejére morzsolom a kecskesajtot, ízlés szerint sózom.
Sütőben 200 fokon 50 perc alatt készre sütöm.
Párolt rizzsel, vagy önálló ételként tálalom.