Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Tengeri süllő krumplival és spenóttal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 db tengeri süllő 1 citrom leve só hal-fűszerkeverék őrölt fehér bors 2 ek olívaolaj A krumplihoz: 4-6 db krumpli 1/2 citrom leve só kakukkfű 3-4 ek kacsazsír,  vagy étolaj A spenóthoz: 50 dkg spenót 2 gerezd fokhagyma 3 dkg vaj só őrölt fehér bors 1,5 dl tejszín Elkészítése: A süllőt kívül-belel csorgassuk meg […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
KGizi
Beküldte: 2015.02.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 db tengeri süllő
  • 1 citrom leve
  • hal-fűszerkeverék
  • őrölt fehér bors
  • 2 ek olívaolaj

A krumplihoz:

  • 4-6 db krumpli
  • 1/2 citrom leve
  • kakukkfű
  • 3-4 ek kacsazsír,  vagy étolaj

A spenóthoz:

  • 50 dkg spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • őrölt fehér bors
  • 1,5 dl tejszín


Elkészítése:

A süllőt kívül-belel csorgassuk meg a citromlével, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a hal-fűszerkeverékkel. Ezután hagyjuk legalább egy órát állni, hogy az ízek jól átjárják.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olívaolaj felével. Ezután helyezzük rá az előzőleg befűszerezett halat, majd locsoljuk meg a maradék olajjal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 percig.

A krumplit vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt félpuhára. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki.

Egy tepsibe kanalazzuk bele a kacsazsírt (v. az olajat), majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg frissen szedett kakukkfűvel, és nyomjuk bele a citrom levet. Ezután adjuk hozzá a kihűlt, előfőzött krumplit, majd keverjük óvatosan össze.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (amennyiben légkeveréses a sütő, akkor a hallal együtt helyezzük be, és süssük meg)

A spenótot mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le. (esetleg papírtörlővel töröljük szárazra)

A vajat hevítsük fel, majd vegyük le a tűzről és nyomjuk bele a fokhagymát, majd keverjük össze, és rögtön tegyük rá a spenótot. Ezután tegyük vissza a tűzre, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pár percig pároljuk, hogy összeessen. Amikor már félpuhára párolódott, öntsük hozzá a tejszínt, majd pároljuk még pár percig, hogy a szósz kissé besűrűsödjön. (amennyiben a spenót párolás közben sok levet engedne, akkor azt szedjük le róla mielőtt a tejszínt hozzáöntenénk)

Tálaláskor helyezzük a süllőt tányérra, ezután tegyük mellé a sült krumplit és a tejszínes spenótot, majd úgy kínáljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is