Elkészítése
A halat kiolvasztottam, a levét leöntöttem, megtörölgettem. A citrom felét rácsavartam, a rostokból is potyogtattam rá bőven, hadd legyen minél intenzívebb. Ezután sóztam, durvára őrölt borssal fűszereztem, majd egy margarinnal kikent tepsiben, előmelegített, kb. 200 fokos sütőben fehérre sütöttem. Normál esetben ez kb. negyed óra.
Ezalatt a két evőkanál joghurtba belereszeltem kislyukú reszelőn három ecetes uborkát és kb. tíz dkg füstölt sajtot. Borsoztam, bazsalikomoztam, és kapott egy kevés mustárt is. Az egészet alaposan összekevertem, így egy sűrűbb, pástétom-szerű valamit kaptam.
Mikor már minden halacska szépen átfehéredett, kivettem a tepsit, és a halakat jó vastagon, kb. egy cm rétegben megkentem a szósszal. Paradicsomkarikákkal díszítettem, majd vékony karikákra vágott fekete olajbogyót szórtam rá, és az egész legtetejét negyedbe vágott vékony citromszeletekkel szórtam tele. Visszatettem a sütőbe még kb. 20 percre, míg a díszítés megsült, a szósz pedig megszilárdult.
Egyszerű bazsalikomos főtt rizzsel és fűszeres fehérborral tálaltam.
