Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Tintahal ragu

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 db bébi tintahal 1 vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 csilipaprika 1 csokor koriander só őrölt bors 1/2 citrom leve 1 dl száraz fehérbor 2 ek olívaolaj 2 ek vaj 1 paradicsom Elkészítése: A tintahalakat megtisztítom, felkarikázom, a csápjaikat levágom, majd jól megmosom. Olívaolajat hevítek a vajjal együtt, majd a tisztított és kockára vágott […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
1 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 db bébi tintahal
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csilipaprika
  • 1 csokor koriander
  • őrölt bors
  • 1/2 citrom leve
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • 1 paradicsom


Elkészítése:

A tintahalakat megtisztítom, felkarikázom, a csápjaikat levágom, majd jól megmosom.

Olívaolajat hevítek a vajjal együtt, majd a tisztított és kockára vágott hagymát, és az összezúzott fokhagymát felteszem a tűzre pirítani. Ezután a paradicsomot és az apróra vágott csilipaprikát is hozzáadom.

A tintahalkarikákat és a csápokat a pirított hagymára dobom, felöntöm a borral, majd 5 perc alatt készre főzöm. Sózom, borsozom, és az apróra vágott koriandert is hozzákeverem.

Végül citromlével ízesítem, és pirított bagettel tálalom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is