Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tiszai paprikás ponty recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db ponty
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • só
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika

Elkészítése

Megtisztított halat lobogó, forró sós vízbe tesszük, és addig hagyjuk benne, amíg a víz újra forrni nem kezd. Ekkor kiemeljük, a bőrét lehúzzuk, és a halat tűzálló tálra fektetjük, mintha úszna.

Az olajban megpirítjuk a hagymát, a halra öntjük, a paprikával meghintjük, a tejföllel leöntjük, és a hal nagyságától függően a sütőben 25 30 percig Hűtjük. Sós vízben kifőtt csuszatészta illik hozzá leginkább, de adhatjuk galuskával is.

https://receptneked.wps.hu/halak/tiszai-paprikas-ponty/