Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tonhalas sült rizsgombócok lepény kenyér köntösben recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
26 gombóchoz:

  • 30 dkg főtt rizs
  • 1 doboz tonhal konzerv (130 g)
  • 1 tojás
  • 1 szál újhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • só
  • citrombors
  • 1 szál friss kakukkfű, de lehet szárított is
  • 1/2 citrom héja és kevés leve
  • 2 ek zsemlemorzsa

Tálaláshoz:

  • 1 fej égsaláta
  • majonéz
  • 1 édesburgonya/fő
  • pritamin paprika
  • lepény kenyér vagy tortilla lap

Sütéshez:

  • zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • olaj


Elkészítése:

A tonhalat lecsepegtetjük a levétől, a főtt rizshez adjuk és “szánk íze szerint”, a fent leírt hozzávalókat felhasználva fűszerezzük. Tojással és zsemlemorzsával formázhatóvá téve, diónyi gombócokat gömbölyítünk a masszából, majd szezámmagos morzsába forgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.

Amíg sülnek, a jégsalátát és a paprikát felszeleteljük, majonézben átforgatjuk és a felmelegített tortilla lapra halmozzuk. A sült édes burgonyával és a ropogósra sült tonhalas gömbökkel koronázva feltekerjük. J

ó étvágyat hozzá!
[box style=”info”]Újrahasznosítás célzattal készültek ezek a kis gombócok, az előző napról megmaradt főtt rizst nem szerettem volna kidobni. Így nem is recept, csak egy ötlet született, amit megosztanék veletek 🙂
Majonézes jégsalátába bújtatva, sült édes burgonyával, az egészet egy tortilla lepénybe bugyolálva fogyasztottuk.
Kamasz fiam széles mosollyal nyugtázta, hogy finom és ilyet kéretik a suliba csomagolni! :)[/box]

https://receptneked.wps.hu/halak/tonhalas-sult-rizsgombocok-lepeny-kenyer-kontosben/