Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tonhalas, tojásos szendvicskrém recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 tonhalkonzerv sós lében
  • 4 főtt tojás
  • 4 ek majonéz
  • 5-6 ek tejföl
  • só
  • őrölt fehér bors
  • 1/2 citrom leve
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld


Elkészítése:

A tonhalat levével együtt tegyük bele egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le (én kb fél óráig hagytam).

Ezután tegyük bele egy tálba, nyomjuk rá a citromlevet, majd villával kicsit törjük össze.

A tojásokat főzzük keményre, majd tegyük hideg vízbe, hogy lehűljön. Ezután pucoljuk le a héját, vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a tonhalhoz.

A petrezselyemzöldet szintén vágjuk fel apróra, majd szintén adjuk hozzá a tonhalas-tojáshoz.

A tejfölt keverjük simára a majonézzel, majd ízlés szerint sózzuk,és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután öntsük a tálban lévő halas-tojáshoz, majd óvatosan keverjük össze. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, akkor ízesítsünk utána.

Végül tegyük be a hűtőbe legalább egy fél órára, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a szendvicskrémet a hűtőből, majd ízlés szerint friss kenyérrel vagy péksüteménnyel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/halak/tonhalas-tojasos-szendvicskrem/