Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tormás csuka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 nagyobb csuka
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál torma
  • 1 diónyi vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • só
  • bors

Elkészítése

A megtisztított halat egy liter vízzel leöntjük, és mellédobjuk a karikákra vágott zöldségeket, az apróra vágott hagymát meg az egyik négybe vágott tormát. Megsózzuk, a borsot beleszórjuk, a vajat beletesszük, és megfőzzük.

Ha a hal már puha, a levéből kivesszük. A levét felére elfőzzük, leszűrjük, a liszttel elkevert tejfölt belekeverjük, és felforraljuk. A halra öntjük, és a másik tormát a tetejére reszeljük. Sós vízben kifőtt burgonyával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/halak/tormas-csuka/