Hozzávalók:
- 1 kg tőkehal filé (Alaszka pollock)
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek petrezselyem
- 1 kk rozmaring
- 1 kk kakukkfű
- 5 dkg vaj
- só
Zöldséges rizs:
- 1 bögre rizs
- 2 szál sárgarépa
- 2 lila hagyma
- 2 újhagyma zöldjével együtt
- 2 kápia paprika
- 2 paprika
- 1 ek olaj
- 1,5 bögre víz
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A fagyasztott halfilét felengedem, a felesleges vizet papírtörlővel felitatom. A filéket három felé vágom, és minden oldalát megforgatom az összekevert fűszerekben, megsózom, és meglocsolom az olívaolajjal. A sütésig hűtőbe teszem.
A rizst kuktában megfuttatom az olajon. A zöldségeket tetszőleges formára felaprítom. A rizst felöntöm másfélszeres vízzel, sózom borsozom, majd hozzáadom a felaprított zöldségeket. Lezárom a kukta fedelét, és ha elkezd sípolni elzárom alatta a tüzet. Mire az összes gőzt elengedi, a kuktában minden megpuhul.
Egy serpenyőben vajat forrósítok, és a halak mindkét oldalát 2-3 perc alatt kisütöm. Óvatosan forgatom, hogy a hal ne törjön.