Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vegyes halászlé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg ponty patkó
  • 50 dkg afrikai harcsa
  • 2 darab pontyfej
  • 2 darab ponty farok
  • 2 fej vöröshagyma kockára vágva
  • 1 darab koktélparadicsom
  • 1 darab tv paprika
  • 1 darab erős paprika
  • só
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 3 darab halászlé kocka
  • 15 dkg halászlé sűrítmény
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

Az olajat felhevítjük és rárakjuk a felaprított hagymát, majd megdinszteljük. Félrehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, majd összekeverjük. Felöntjük 2 l vízzel, belerakjuk a hal fejeket és a farkakat, 2 szelet afrikai harcsát, a felaprított tv paprikát, paradicsomot, az erős paprikát és sózzuk.

Nagy lángon elkezdjük főzni. Állandó forrásban kell lenni, mert így lesz homogén a leves.

Amikor félfövésben van, akkor belemorzsoljuk a halászlé kockákat és belerakjuk az alaplevet, majd tovább főzzük.

Amíg fő a halászlé alap, addig a halakat besózzuk és megszórjuk pirospaprikával, majd állni hagyjuk.

Ha megfőtt az alaplé (a hal húsa leesik a csontról) akkor átpasszírozzuk, majd újra feltesszük a tűzre, felforraljuk. Ha forr, akkor belefőzzük a ponty patkókat és a harcsa szeleteket.

Erős paprikával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/halak/vegyes-halaszle/