Hozzávalók:
- 1/2 kg harcsafilé (szürke harcsa)
- 2 szelet tk kenyér
- 2 db tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 nagy csokor citromfű
- 1 csokor kakukkfű
- 1 csokor petrezselyem
- 1 bögre zabpehely
- só, bors, fűszerpaprika
- 2 dl tej
- tk liszt a forgatáshoz
Elkészítése:
A halat előző este fokhagymás tejbe áztatjuk.
Másnap lecsepegtetjük és ledaráljuk a hagymákkal együtt. A kenyeret beáztatjuk a maradék tejbe, majd kinyomkodjuk és a húshoz adjuk.
A friss fűszereket összedaráljuk és a tojással és a zabpehellyel együtt a húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd amikor összeállt kis gombócokat formálunk belőlük és forró olajban megsütjük.
Tálalhatjuk feltétként, de egy szelet kenyér közé téve is isteni uzsonna lehet belőle.