Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldséges ponty recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg halszelet
  • 1 csomó leveszöldség
  • 2 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 9 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • só
  • cukor
  • mustár

Elkészítése

A leveszöldséget kis kockákra vágjuk, és sós vízben félig megfőzzük. A halszeleteket besózzuk, a vaj felével kikent zománcos tepsibe vagy tűzálló tálra fektetjük, és a leszűrt, félig főtt zöldséggel meg a karikákra vágott hagymával beborítjuk.

A borral leöntjük, és a sütőben addig pároljuk, amíg a hal meg nem főtt. A maradék vajból a liszttel világos rántást készítünk, a zöldséges lével felengedjük, felforraljuk, és egy csipet cukorral meg mustárral ízesítve, a zöldséges halra öntjük.

https://receptneked.wps.hu/halak/zoldseges-ponty/