Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Abált császárszalonna recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg császárszalonna (bőrös)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 15 darab egész bors
  • 5 darab babérlevél
  • 1 evőkanál só

Tetejére

  • 1 teáskanál fokhagyma (zúzva)
  • 1 teáskanál bors
  • 1 evőkanál fűszerpaprika

Elkészítése

A szalonnát megmossuk, az esetleges szőröket a bőrös részéről letakarítjuk, majd egy fazékba téve felöntjük annyi vízzel, hogy picit ellepje. Beletesszük a megtisztított hagymákat és a fűszereket, majd felforraljuk és nagyon lassú tűzön lefedve legalább 3 órán át puhára főzzük, illetve abáljuk.

Ezután óvatosan kiszedjük és tálcára tesszük.

Végül, miután annyira kihűlt, hogy kézzel érinteni lehet, rákenjük a zúzott fokhagymát, megborsozzuk és a fűszerpaprikát rászórva a tenyerünkkel kissé rápaskolva jól megpaprikázzuk.

3-4 óra dermedés után ízlés szerint bármivel fogyasztható.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/abalt-csaszarszalonna/