Elkészítése
Először a tojásokat keményre főzzük, majd a sonkát apró kockákra vágjuk. Közben elkészítjük az aszpikot: 1 dl vízhez két púpos evőkanál zselatint adunk, majd felforraljuk. Érdemes kisebb adagokban elkészíteni, mert az aszpik gyorsan megszilárdul, és melegen könnyebb vele dolgozni.
Egy őzgerinc forma aljára öntünk egy vékony réteg aszpikot, majd sonkát és kukoricát teszünk rá. Ezt újabb adag aszpikkal öntjük le, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Amikor már kezd szilárdulni, elkészítünk egy újabb adag aszpikot. A formába a megszilárdult réteg tetejére helyezzük az egészben hagyott főtt tojásokat, és ismét sonkával, kukoricával körbeszórjuk, majd ráöntjük az újabb adag aszpikot.
Ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg a forma megtelik vagy a hozzávalók elfogynak. A kész ételt hűtőbe tesszük, hogy teljesen megszilárduljon. Fogyasztás előtt az őzgerinc forma hátulját meleg vízzel meglocsoljuk, így könnyebben kicsúszik a formából.

