Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hidegtálak

Aszpikos rolád

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a tojásokat keményre főzzük, majd a sonkát apró kockákra vágjuk. Közben elkészítjük az aszpikot: 1 dl vízhez két púpos evőkanál zselatint adunk, majd felforraljuk. Érdemes kisebb adagokban elkészíteni, mert az aszpik gyorsan megszilárdul, és melegen könnyebb vele dolgozni. Egy őzgerinc forma aljára öntünk egy vékony réteg aszpikot, majd sonkát és kukoricát teszünk rá. Ezt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.11.25.

Hozzávalók

Elkészítése

Először a tojásokat keményre főzzük, majd a sonkát apró kockákra vágjuk. Közben elkészítjük az aszpikot: 1 dl vízhez két púpos evőkanál zselatint adunk, majd felforraljuk. Érdemes kisebb adagokban elkészíteni, mert az aszpik gyorsan megszilárdul, és melegen könnyebb vele dolgozni.

Egy őzgerinc forma aljára öntünk egy vékony réteg aszpikot, majd sonkát és kukoricát teszünk rá. Ezt újabb adag aszpikkal öntjük le, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Amikor már kezd szilárdulni, elkészítünk egy újabb adag aszpikot. A formába a megszilárdult réteg tetejére helyezzük az egészben hagyott főtt tojásokat, és ismét sonkával, kukoricával körbeszórjuk, majd ráöntjük az újabb adag aszpikot.

Ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg a forma megtelik vagy a hozzávalók elfogynak. A kész ételt hűtőbe tesszük, hogy teljesen megszilárduljon. Fogyasztás előtt az őzgerinc forma hátulját meleg vízzel meglocsoljuk, így könnyebben kicsúszik a formából.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is