Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hidegtálak

Aszpikos tojás

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 db üres tojáshéj 1 csomag zselatin 2 dl átszűrt húsleves alaplé (vagy 2 dl víz és 1 kk ételízesítő felfőzve és ruhán átszűrve) A töltelék ízlés szerint: főtt sonka főtt tojás színes tv paprika csemege kukorica lila- és csemegehagyma zöldborsó Elkészítése: A tojások alját tűvel kiszúrjuk és kis hegyes ollóval lyukat vágunk rá, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
pontycomb
Beküldte: 2016.04.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 db üres tojáshéj
  • 1 csomag zselatin
  • 2 dl átszűrt húsleves alaplé
    (vagy 2 dl víz és 1 kk ételízesítő felfőzve és ruhán átszűrve)

A töltelék ízlés szerint:

  • főtt sonka
  • főtt tojás
  • színes tv paprika
  • csemege kukorica
  • lila- és csemegehagyma
  • zöldborsó


Elkészítése:

A tojások alját tűvel kiszúrjuk és kis hegyes ollóval lyukat vágunk rá, majd megfordítjuk és kirázzuk belőlük a tartalmát, amit más ételekhez fel lehet használni.
A tojáshéjakat folyó vízzel többször alaposan kiöblítjük és a lyukkal lefelé egy tojástartóba téve alaposan kicsepegtetjük, amíg meg nem szárad a belseje (kb. fél nap kell).

A tölteléket a kukorica és a zöldborsó kivételével apró kockákra vágjuk és a színeket összeállítva belerétegeljük a tojásokba.

A húsleves,- vagy az ételízesítőből főzött leveslét a zselatin tasakján leírt módon elkészítjük. Miután kissé visszahűlt, egy kisebb tölcsér segítségével felöntjük vele a töltött tojásokat.
Hűtőszekrényben dermesztjük minimum 3 órán át, ezután óvatosan leszedegetjük a tojások héját.

Hidegtálakhoz, pirítós mellé, ill. főfogáshoz köretnek is kitűnő. Én zsebes karajjal és rizibizivel szervíroztam.

[box style=”info”]Főleg Húsvét előtt a sütisütések folyamán már el lehet kezdeni gyűjtögetni a tojáshéjakat, hogy a főtt sonkából és a köretekből igényes, guszta hidegtálat tudjunk varázsolni az ünnepi asztalra! :)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is