Elkészítése
Az őzgerincformát alufóliával kibéleljük, enyhén kiolajozzuk, majd a bacon szeleteket úgy fektetjük bele, hogy a széleik kilógjanak a formából.
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A tojásokkal, a fűszerekkel és az apróra vágott petrezselyemzölddel összekeverve tölteléket készítünk. A csirkemellet felszeleteljük, a sajtot lereszeljük.
A formában lévő baconre először egy réteg tölteléket simítunk, megszórjuk reszelt sajttal, majd ráhelyezzük a csirkemell felét. Megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel. Újabb réteg tölteléket teszünk rá, ismét reszelt sajtot szórunk rá, majd a maradék csirkemellet elrendezzük rajta. A tetejét befedjük a maradék töltelékkel.
A bacon kilógó végeit ráhajtjuk, a tetejét alufóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Ezután a fóliát eltávolítjuk, a formából kiborítjuk, és szeletelve tálaljuk.
Tipp
Ha szeretnénk, a tölteléket gazdagíthatjuk egy kevés apróra vágott sonkával vagy gombával is. Köretként friss saláta, burgonyapüré vagy párolt rizs illik hozzá a legjobban.
