Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hidegtálak

Baconbe tekert csirkemell őzgerincformában

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Baconbe tekert csirkemell őzgerincformában egy mutatós és laktató fogás, amely családi ebédekhez vagy vendégváró alkalmakra is kiváló. Szeletelve igazán szép és étvágygerjesztő látványt nyújt.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.09.25.

Hozzávalók

Elkészítése

Az őzgerincformát alufóliával kibéleljük, enyhén kiolajozzuk, majd a bacon szeleteket úgy fektetjük bele, hogy a széleik kilógjanak a formából.

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A tojásokkal, a fűszerekkel és az apróra vágott petrezselyemzölddel összekeverve tölteléket készítünk. A csirkemellet felszeleteljük, a sajtot lereszeljük.

A formában lévő baconre először egy réteg tölteléket simítunk, megszórjuk reszelt sajttal, majd ráhelyezzük a csirkemell felét. Megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel. Újabb réteg tölteléket teszünk rá, ismét reszelt sajtot szórunk rá, majd a maradék csirkemellet elrendezzük rajta. A tetejét befedjük a maradék töltelékkel.

A bacon kilógó végeit ráhajtjuk, a tetejét alufóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Ezután a fóliát eltávolítjuk, a formából kiborítjuk, és szeletelve tálaljuk.

Tipp

Ha szeretnénk, a tölteléket gazdagíthatjuk egy kevés apróra vágott sonkával vagy gombával is. Köretként friss saláta, burgonyapüré vagy párolt rizs illik hozzá a legjobban.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is