Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconbe tekert csirkemell őzgerincformában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg bacon
  • 40 dkg csirkemell
  • 4 db zsemle
  • vöröshagyma
  • ételízesítő
  • bors
  • só
  • petrezselyemzöld
  • 4 db tojás
  • 20 dkg trappista sajt

Elkészítése

Az őzgerincformát alufóliával kibéleljük, enyhén kiolajozzuk, majd a bacon szeleteket úgy fektetjük bele, hogy a széleik kilógjanak a formából.

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A tojásokkal, a fűszerekkel és az apróra vágott petrezselyemzölddel összekeverve tölteléket készítünk. A csirkemellet felszeleteljük, a sajtot lereszeljük.

A formában lévő baconre először egy réteg tölteléket simítunk, megszórjuk reszelt sajttal, majd ráhelyezzük a csirkemell felét. Megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel. Újabb réteg tölteléket teszünk rá, ismét reszelt sajtot szórunk rá, majd a maradék csirkemellet elrendezzük rajta. A tetejét befedjük a maradék töltelékkel.

A bacon kilógó végeit ráhajtjuk, a tetejét alufóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Ezután a fóliát eltávolítjuk, a formából kiborítjuk, és szeletelve tálaljuk.

Tipp

Ha szeretnénk, a tölteléket gazdagíthatjuk egy kevés apróra vágott sonkával vagy gombával is. Köretként friss saláta, burgonyapüré vagy párolt rizs illik hozzá a legjobban.

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/baconbe-tekert-csirkemell-ozgerincformaban/