Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Birsalmasajt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 darab birsalma
  • 1,5 kg cukor
  • 1 teáskanál citromsav
  • birsalmasajt formák

Elkészítése

Az almákat megmossuk, cikkekre vágjuk, csumáját eltávolítjuk, de a héj rajtuk maradnak! Amíg az összes birsalmát előkészítjük a főzéshez, a megtisztított cikkeket citromsavas vízben tartjuk, mert nagyon gyorsan barnulnak. Így szép fehérek maradnak.

Egy edénybe téve felöntjük annyi vízzel az almákat, hogy ellepje és nagyjából 20-25 perc alatt puhára főzzük.

Ekkor a főzővízről leválasztva a gyümölcshasábokat egy botmixer vagy tartályos turmix segítségével pépesítjük. Ha nagyon száraz, egy pár evőkanál főzőlével lazíthatunk rajta, hogy könnyebben pépesedjen!

Lemérjük a masszát és a súlyának megfelelő mennyiségű kristálycukrot elkeverünk benne, majd visszatesszük a lángra és addig főzzük (40-45 perc), amíg sűrű nem lesz.

Ekkor átrakjuk formákba és hagyjuk megdermedni, kihűlni.

Szellős, hűvös helyen (NE a hűtőszekrényben) tároljuk!

Jómagam kis szilikonos muffinformákba pirított diót és mazsolát raktam, arra került a sajtmassza és miután elkészült, ilyen kis csinos sajtocskák lettek a végére, mert a felét ajándéknak szántam.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/birsalmasajt-4/