Elkészítése
Előkészítés:
A brokkolit kevés vajon megpároljuk, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy kevés ételízesítőt adunk hozzá. Amikor megpuhult, villával alaposan összenyomkodjuk, hogy pépes állagú legyen.
Elkészítés:
A tejből, 5 dkg vajból és a lisztből besamelt készítünk. Ehhez a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Ezután apránként felöntjük a tejjel, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A besamelt a brokkolihoz adagoljuk, és simára keverjük, hogy krémes állagot kapjunk.
A sajtot mikróban vagy forró vízben megolvasztjuk, amíg képlékennyé válik. Egy alufólia darabra tesszük, és téglalap alakúra nyújtjuk. Az elkészített brokkoli krémmel egyenletesen megkenjük, majd szorosan feltekerjük, mint egy bejglit. A sajtot alufóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy megdermedjen.
Felszeletelés után tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
