Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brokkolis sajttekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg trappista sajt
  • 30 dkg brokkoli
  • 10 dkg vaj
  • 2 ekfinom finomliszt
  • 2 dl tej
  • só
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítése

Előkészítés:

A brokkolit kevés vajon megpároljuk, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy kevés ételízesítőt adunk hozzá. Amikor megpuhult, villával alaposan összenyomkodjuk, hogy pépes állagú legyen.

Elkészítés:

A tejből, 5 dkg vajból és a lisztből besamelt készítünk. Ehhez a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Ezután apránként felöntjük a tejjel, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A besamelt a brokkolihoz adagoljuk, és simára keverjük, hogy krémes állagot kapjunk.

A sajtot mikróban vagy forró vízben megolvasztjuk, amíg képlékennyé válik. Egy alufólia darabra tesszük, és téglalap alakúra nyújtjuk. Az elkészített brokkoli krémmel egyenletesen megkenjük, majd szorosan feltekerjük, mint egy bejglit. A sajtot alufóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy megdermedjen.

Felszeletelés után tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/brokkolis-sajttekercs/