Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csabai karajos hidegtál recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 6 személyre

  • 4 adag majonézes saláta (francia, majonézes burgonya, orosz hússaláta...stb/)
  • 1 kg csontnélküli sertéskaraj
  • 1 szál csabai csípős kolbász
  • grill fűszerkeverék
  • só
  • étolaj

A díszítéshez

  • lolo saláta
  • uborka
  • paradicsom
  • hagyma
  • paprika
  • petrezselyemzöld
Csabai karajos hidegtál

Elkészítése

A karajt először lehártyázzuk, majd alaposan befűszerezzük. Hosszú, vékony pengéjű késsel hosszában felszúrjuk a húst, és betöltjük a kolbásszal. A töltött karajt tepsibe helyezzük, alá öntünk egy kevés olajat és vizet. Lefóliázva körülbelül 50 percig sütjük, hogy a hús jól átpuhuljon. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és további 15-20 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a hús szép aranyszínt kapjon.

Amikor megsült, hagyjuk teljesen kihűlni. A húst vékonyan felszeleteljük szeletelő géppel vagy késsel.

Egy tálra vagy tálcára salátából dombot formázunk, és szépen, félig takarásban felhelyezzük rá a karajszeleteket. A tálat ízlés szerint zöldségekkel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/csabai-karajos-hidegtal/