Elkészítése
1,5 dl vízben felforraljuk a leveskockát, majd még melegen hozzákeverjük a zselatint, hogy feloldódjon. Hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, uborkát, főtt sárgarépát, zöldborsót és a kockára vágott, főtt tojásokat (2 db). Néhány szelet felcsíkozott sonkát is belekeverünk. Végül hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Egy kerek tálat kibélelünk sonkaszeletekkel, és a majonézes keverék felét beleöntjük. A megmaradt főtt tojást kettévágjuk, és elosztjuk a keverék tetején. Erre ráöntjük a maradék majonézes keveréket, majd a tetejére sonkaszeleteket rakunk. A tálat 4-5 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ezután óvatosan kifordítjuk a formából.
A díszítéshez a megmaradt főtt tojások tetejét levágjuk, és a sárgájukat kiszedjük. A tojássárgát összedolgozzuk 1 teáskanál tejföllel és 1/2 mokkáskanál mustárral, majd visszatöltjük a tojások üregébe. A paradicsomból vékony karikákat szeletelünk, és ezekre helyezzük a töltött tojásokat. A paradicsomszeleteket kettévágjuk, és csésze fülek formájában illesztjük a tojások oldalára.

