Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csésze díszítésű sonkatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg szeletelt sonka
  • 0,5 nagy tubus majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tyúkleves kocka
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • 5 db főtt tojás
  • 2 db lilahagyma
  • 3 db csemege uborka
  • 2 szál sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • só
  • bors

Díszítéshez

  • 3 db főtt tojás
  • 1 darab paradicsom

Elkészítése

1,5 dl vízben felforraljuk a leveskockát, majd még melegen hozzákeverjük a zselatint, hogy feloldódjon. Hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, uborkát, főtt sárgarépát, zöldborsót és a kockára vágott, főtt tojásokat (2 db). Néhány szelet felcsíkozott sonkát is belekeverünk. Végül hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Egy kerek tálat kibélelünk sonkaszeletekkel, és a majonézes keverék felét beleöntjük. A megmaradt főtt tojást kettévágjuk, és elosztjuk a keverék tetején. Erre ráöntjük a maradék majonézes keveréket, majd a tetejére sonkaszeleteket rakunk. A tálat 4-5 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ezután óvatosan kifordítjuk a formából.

A díszítéshez a megmaradt főtt tojások tetejét levágjuk, és a sárgájukat kiszedjük. A tojássárgát összedolgozzuk 1 teáskanál tejföllel és 1/2 mokkáskanál mustárral, majd visszatöltjük a tojások üregébe. A paradicsomból vékony karikákat szeletelünk, és ezekre helyezzük a töltött tojásokat. A paradicsomszeleteket kettévágjuk, és csésze fülek formájában illesztjük a tojások oldalára.

https://receptneked.wps.hu/hidegtalak/csesze-diszitesu-sonkatorta/