Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hidegtálak

Főttcsülök hidegtálon

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez egy tipikus húsvéti finomság, de mi nemcsak akkor készítjük, hanem bármikor, ha kedvünk tartja, ha már unjuk a reggelire és vacsorára szánt májasokat, szalámi készítményeket. A csülköt előző este beáztatjuk, majd reggel egy nagyobb edénybe tesszük, adunk hozzá egész borsot és babérlevelet, felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje és forrástól számítva legalább 2,5 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2020.12.21.

Hozzávalók

Elkészítése

Ez egy tipikus húsvéti finomság, de mi nemcsak akkor készítjük, hanem bármikor, ha kedvünk tartja, ha már unjuk a reggelire és vacsorára szánt májasokat, szalámi készítményeket.

A csülköt előző este beáztatjuk, majd reggel egy nagyobb edénybe tesszük, adunk hozzá egész borsot és babérlevelet, felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje és forrástól számítva legalább 2,5 óra alatt puhára főzzük.

Óvatosan kiszedjük, tálcára rakjuk és letakarva hagyjuk szép lassan kihűlni.

A főzővízbe beletesszük a feldarabolt kolbászokat és a megmosott tojásokat, majd fél órán keresztül igen lassú lángon (épp csak gyöngyözzön) készre főzzük.

Kiszedegetünk mindet, a kolbászokat tányérra, a tojásokat hideg vízbe rakjuk és 10 perc alatt lehűtjük, majd a héjaktól megtisztítjuk.

Mindent tálcára teszünk, gusztán elrendezzük és friss kenyérrel, kaláccsal, tormával fogyasztjuk.

Nálunk ez a mennyiség 3 napi hideg kaja. Évente kétszer-háromszor rávisz bennünket a farkasétvágy!

A főzővizet le szoktuk szűrni és fél literes palackokban a fagyasztóban végzik. Nagyon finom ízt ad egy egyszerű krumplileveshez, chilis babhoz, töltött káposztához!

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is